Full Head Highlights haarkleurtechniek

Full Head Highlights

De techniek

‘Full Head Highlights’ is een haarkleurtechniek waarmee je meerdere kleuren in je haar met een prachtig natuurlijk effect kunt laten ‘blenden’. In het eindresultaat zie je van een afstandje geen afzonderlijke streepjes kleur maar de kleuren vormen samen een nieuwe kleur die er, door de valling van je haar, steeds net een beetje anders uitziet.
Deze techniek wordt niet plaatselijk maar in het hele haar gebruikt. Vandaar ‘Full Head’.

De kleurhoogte

Aangezien het om highlights gaat mag het duidelijk zijn dat het uiteindelijke resultaat altijd bestaat uit tinten met verschillende kleurhoogtes. Donkere kleuren voor diepte, lichtere kleuren voor frisheid. Veel verschil in kleurhoogte kan zorgen voor een krachtig resultaat en weinig verschil voor een zacht resultaat.

De kleurnuance

De exacte tinten die we gebruiken, de kleurnuances, kunnen variëren van koel tot warm. van lavendel tot hazelnoot. Om dit te bepalen is het belangrijk om te weten welke specifieke kleuren jou het beste staan. En dat kun je ontdekken door het boeken van een haarkleuranalyse, uitgevoerd door een kleurspecialist.
Met andere woorden, samen met je kleurspecialist kies je voor een kleurtechniek (in dit geval Full Head Highlights), de kleurhoogtes (donkere en lichtere kleuren) en kleurnuances (koel, warm, of meer specifiek violet, koper, rood, pastel, enz.).

Full Head Highlights voor Cold & Sparkling Winter model Nienke

In de maanden december, januari en februari werken we binnen het thema Cold & Sparkling Winter.
Haarkleur staat bij Studio Stuive centraal. Binnen het thema Cold & Sparkling Winter laten we je alle ‘color ins en outs’ zien.
Want haarkleuren zit in ons team-DNA.
Binnen het thema Cold & Sparkling Winter werken we met het model Nienke. Nienke vormt gedurende de wintermaanden de rode draad in het thema.
We kleuren het haar in verschillende tinten en laten je meekijken gedurende het hele proces. Meerdere kleur- en stylingtechnieken komen aan bod en we laten je de ins en outs zien van wat er komt kijken bij het realiseren van prachtige kleurresultaten.

Het recept voor Nienke’s eerste kleurresultaat

  • Voor een gezonde ‘bodem’ hebben we Nienke’s haar een conditie-boost gegeven met een Redken Color Care-kit. Want gezond haar is een vereiste voor een prachtig kleurresultaat en langere houdbaarheid van iedere kleur.
  • Om de juiste ‘ingrediënten’ te kiezen hebben we een kleuranalyse met Nienke gedaan. En uit de kleuranalyse bleek dat warme kleuren voor haar de juiste keus zijn.
  • Voor de perfecte ‘vorm’ hebben we gekozen voor een full head folietechniek.
  • Als ‘kers op de taart’ is er een rosé-gold toner over het haar aangebracht. Want met een toner wordt de kleurnuance nog iets aangescherpt. En bij Nienke betekent dit dat haar highlights net dat beetje extra brown rosé ‘shine’ geven.

Eindresultaat

Het eindresultaat bij ons Cold & Sparkling Winter model Nienke is een glanzende, gezonde, Brown Rosé haarkleur. Vervolgens is Nienke’s haar gestyled in Poppy Waves.

Credits

De credits gaan naar onze kleurspecialist Laura Bolt, model Nienke Venema en fotograaf Ada van Goor.

Boeken

Boek jouw full head highlights, of kies eerst voor een kleuranalyse door een van onze kleurspecialisten.

Social

Volg onze Cold & Sparkling Winter via onze mediakanalen Facebook en Instagram
Haarkleuren zit in ons team DNA. We hebben ons erin gespecialiseerd en vinden het superleuk om te doen. Niet in de laatste plaats omdat een haarkleur zoveel doet voor je uitstraling. We kunnen je er volledig mee laten ‘shinen’.

Privacyverklaring