Haarkleuranalyse vormt de basis van een geweldige haarkleur

Haarkleuranalyse als basis 

De haarkleuranalyse vormt de basis vn een geweldige haarkleur. Tijdens een kleuranalyse zie je in het algemeen of je goed staat in koele of warme tinten en in donkere of lichte kleuren. Meer specifiek ontdek je wat op dit moment DE mooiste haarkleur is voor jou. En welke techniek we het beste kunnen gebruiken voor het allerbeste resultaat.

Een prachtige haarkleur kan niet zonder een coupe die je kleur versterkt (en vice versa). Daarnaast is ook je haarkwaliteit mede bepalend voor de intensiteit en de mate van houdbaarheid van je haarkleuring. En ook deze aspecten nemen we mee in jouw haarkleuranalyse.

Tijdens een ontspannen en vrijblijvend consult van een half uur krijg je adviezen, tips en ideeën aangereikt die als basis kunnen dienen voor een mooiste versie van jezelf.

Koel of warm

Een haarkleuranalyse geeft een objectief beeld van wat jou goed staat. Bijvoorbeeld of je het beste voor koele of warme kleuren kunt kiezen. Deze keuze tussen koel of warm zegt, mocht je dat denken, niets over je karakter of uitstraling.

Mensen kiezen vaak intuïtief, bij de keuze tussen koel of warm, voor warme kleuren. Dat klinkt immers al een stuk gezelliger en vriendelijker dan koel (want kil en koud)?

Maar wat zijn koele en warme kleuren?

Bij koele kleuren kun je denken aan blauw, groen en violet. Je vindt deze tinten terug in bijvoorbeeld aubergine, roze, grijs of as-tinten.
Wanneer we het over warme kleuren hebben denken we aan geel, oranje en rood. Denk aan goud, koper of koperrood.

Wat betekent dit voor mijn haarkleur?

Wanneer je de juiste kleurkeuze maakt, koel of warm dus, heeft dit gevolgen voor je looks. Want de juiste tint haalt je als het ware op.
Je oogt frisser en eventueel aanwezige oneffenheden in je gezicht, zoals wallen of rimpeltjes, vallen minder op.

Voordat onze kleurspecialisten gaan nadenken over specifieke kleurnuances en de toe te passen kleurtechniek bepalen zij altijd eerst of je mooier staat met koele of met warme tinten.

Donkere of lichte kleuren

De keus tussen donkere of lichte kleuren hangt af van een aantal factoren. Zo is de tint van je huid tijdens de zomermaanden anders dan tijdens de wintermaanden.
En dan is er de vraag wat je wilt uitstralen. Donkere kleuren zijn over het algemeen snel wat harder dan lichte kleuren. Maar ‘harder’ zou je ook als ‘krachtiger’ kunnen omschrijven. Kortom, persoonlijke voorkeuren en smaak spelen hier een rol.

Overigens zijn veel haarkleuringen bij ons een weloverwogen combinatie van donkere en lichte tinten in één kleuring. Dan maken we gebruik van het beste van twee werelden. De donkere accenten geven diepte en kracht, de lichte tinten zorgen voor helder- en frisheid.

DE specifieke haarkleur voor jou

Wanneer duidelijk is of we gaan voor warme of koele en donkere dan wel lichte tinten wordt het tijd om knopen door te hakken en een keuze te maken voor een specifieke kleuren combinatie.
Wordt het een ultrazachte rosé pasteltint met een koelbruine aanzet of toch een violetbruine basis met icy highlights?

Welke keus we ook maken, we maken hem samen met jou. Alles gebeurt in overleg. En jij bent degene die bepaalt of je ons volledig de vrije hand geeft of dat je zelf de controle houdt. Keuzestress hoef je bij ons in elk geval niet te ervaren.

Techniek

‘Last but not least’ besluiten we welke techniek we gaan gebruiken. Want klakkeloos de kleuren in je haar aanbrengen verhoogt niet bepaald de kans op een succesvol resultaat. Free-hand technieken, folietechnieken of, meer specifiek, full head highlights, foilyages, balayages, ombre technieken, met of zonder moneypieces……er valt veel te kiezen. En deze keuze is zwaar van invloed op wat jij straks in de spiegel ziet. Dit besluit kun je alleen aan een echte kleurspecialist overlaten.

Boeken

Ben je nieuwsgierig naar welke kleuren jou het mooist staan? En welke specifieke haarkleur en kleurtechniek helemaal bij je past? Maak dan een afspraak voor een haarkleuranalyse.
Gedurende een half uur geeft onze kleurspecialist je alle informatie en een totaalplan voor je haarkleur.
Een kleuranalyse kost  € 18,95 en is geheel vrijblijvend.

Haarkleuren zit in ons team-DNA.

Haarkleuranalyse voor ons Cold & Sparkling Winter model Nienke

Uit de haarkleuranalyse van ons Cold & Sparkling Winter model Nienke, zelf kleurspecialist in ons team, bleek dat warme kleuren haar het mooist staan. Vandaar dat we de keuze maken voor warme tinten.
In het geval van Nienke voor een blend van warme bruintinten.
Volg Cold & Sparkling Winter via onze mediakanalen Facebook en Instagram.

Privacyverklaring