Violet pink pastel foilyage

Foilyage

De techniek

‘Foilyage’ is een haarkleurtechniek waarmee je een vloeiend kleurverloop van de haaraanzet naar de lengtes creëert. Deze kleuring verloopt van donkerder aan de haaraanzet naar lichter in de lengtes.
De Foilyage is gebaseerd op de Balayage, maar bij de Foilyage wordt gebruik gemaakt van een folietechniek. Door het gebruik van folies houden we meer controle op de exacte plaatsing van de kleuren in het haar.

De kleurhoogte

Het verschil in kleurhoogte tussen het haar aan de aanzet en in de lengtes kan groot, bruin naar blond, maar ook subtiel, blond naar lichtblond, zijn. Veel verschil in kleurhoogte kan zorgen voor een krachtig resultaat en weinig verschil voor een zacht resultaat. Hoe groot we het verschil ook maken, de kleuringen lopen altijd vloeiend in elkaar over.

De kleurnuance

De exacte tinten die we gebruiken, de kleurnuances, kunnen variëren van koel tot warm. van lavendel tot hazelnoot. Om dit te bepalen is het belangrijk om te weten welke specifieke kleuren jou het beste staan. En dat kun je ontdekken door het boeken van een haarkleuranalyse, uitgevoerd door een kleurspecialist.
Met andere woorden, samen met je kleurspecialist kies je voor een kleurtechniek, in dit geval een Foilyage, de kleurhoogtes (donkere en lichtere kleuren) en vervolgens de kleurnuances (koel, warm, of meer specifiek violet, koper, rood, pastel, enz.).

Foilyage voor Color Cocktail model Arwen

Gedurende het jaar 2021 werken we met het thema Color Cocktail.
Haarkleur staat bij Studio Stuive centraal. Binnen het thema Color Cocktail willen we je inspireren om ook jouw kleur een upgrade te geven.
Want haarkleuren zit in ons team-DNA.

Het recept voor Arwen’s kleurresultaat

  • Voor een gezonde ‘bodem’ hebben we Nienke’s haar een conditie-boost gegeven met een Redken Color Care-kit. Want gezond haar is een vereiste voor een prachtig kleurresultaat en langere houdbaarheid van iedere kleur.
  • Om de juiste ‘ingrediënten’ te kiezen hebben we een kleuranalyse met Nienke gedaan. En uit de kleuranalyse bleek dat warme kleuren voor haar de juiste keus zijn.
  • Voor de perfecte ‘vorm’ hebben we gekozen voor een foilyage kleurtechniek.
  • Als ‘kers op de taart’ is er een violet pink pastel toner over het haar aangebracht. Dit geeft het het eindresultaat zijn specifieke karakter.

Eindresultaat

Het eindresultaat bij ons Color Cocktail model Nienke is een glanzende, gezonde, vio-pink pastel haarkleur. Vervolgens is Arwen’s haar gestyled in beach Waves.

Credits

De credits gaan naar onze kleurspecialist Laura Bolt, model Arwen Gersonius en fotograaf Ada van Goor.

Boeken

Boek jouw foilyage, of kies eerst voor een kleuranalyse door een van onze kleurspecialisten.

Social

Volg Color Cocktail via onze mediakanalen Facebook en Instagram
Haarkleuren zit in ons team DNA. We hebben ons erin gespecialiseerd en vinden het superleuk om te doen. Niet in de laatste plaats omdat een haarkleur zoveel doet voor je uitstraling. We kunnen je er volledig mee laten ‘shinen’.

Privacyverklaring