Violet Pink Pastel Foilyage voor Colorful Summer model

Foilyage

De Foilyage is een mix van een foliekleuring en een Balayage. Het beste van twee werelden dus.

Een Balayage is een haarkleuring waarbij in het haar een vloeiend verloop van donker aan de aanzet naar licht in de lengtes wordt aangebracht. Door bij het inzetten gebruik te maken van een folietechniek heeft je kleurspecialist maximale controle over het kleurverloop.

Violet Pink

Om een extra dimensie aan een Foilyage te geven kun je er voor kiezen om het blonde gedeelte een speciaal tintje te geven. Dat kan heel subtiel, door bijvoorbeeld een ijs-tint toe te voegen. Of ga je voor wat heftiger? Dan kies je bijvoorbeeld Lavendel

Violet Pink Foilyage voor Riëlle

Riëlle vormt, als ‘kleur model’, gedurende de zomermaanden de rode draad in ons thema Colorful Summer.

We kleuren het haar in verschillende tinten en laten je meekijken gedurende het hele proces. Meerdere kleur- en stylingtechnieken komen aan bod en we laten je de ins en outs zien van wat er komt kijken bij het realiseren van prachtige kleurresultaten.

In deze sessie koos kleurspecialist Nienke, op basis van een kleuranalyse, voor een Foilyage techniek afgewerkt in Violet Pink.

Het recept voor Riëlle’s Violet Pink Foilyage

  • Voor een gezonde basis hebben we Riëlle’s haar een conditie-boost gegeven met een Redken Color Care-kit. Want gezond haar is een vereiste voor een prachtig kleurresultaat en langere houdbaarheid van iedere kleuring.
  • Aangezien Riëlle’s haar voornamelijk blond was gekleurd tijdens een vorige kleursessie heeft Nienke een gedeelte van het blonde haar donkerder gemaakt. Ze heeft als het ware Riëlle’s uitgroei ‘verlengd’.
  • De Moneypiece. Om het gezicht te ‘openen’ wordt in het voorste gedeelte van het haar vanaf de aanzet een helder blond accent gemaakt. De Moneypiece.
  • Tot slot wordt in het blonde gedeelte een Violet Pink Pastel gekleurd. Dit geeft een zachte violet roze tint in de lengtes van Riëlle’s haar.

Eindresultaat

Het eindresultaat bij ons Colorful Summer model Riëlle is een glanzende, gezonde, violet roze Foilayage.
Vervolgens heeft Nienke Riëlle’s haar in crunchy Waves gestyled.

Credits

De credits gaan naar onze kleurspecialist Nienke Venema en model Riëlle Groenewold.

Boeken

Boek hier jouw Foilyage, of kies eerst voor een kleuranalyse door een van onze kleurspecialisten.

Social

Volg onze Colorful Summer via onze mediakanalen Facebook en Instagram

Privacyverklaring